actuele Soemo
Music • News • Television
Voor nieuwsgierige kijkers en wandelaars die soms niet alles begrijpen, of juist wel... Of je nu op sociale media kijkt, door de straten van de stad loopt, of het land verkent, wij zijn overal te vinden. Kijk mee op het scherm!

Wij zijn van Rotterdam.
Interested? Want to learn more about the community?
De Dubbele Rol van Investeringen in Conflictgebieden

In de schaduw van conflicten en oorlogen, zoals die in Oekraïne en Israël, speelt zich een minder zichtbare strijd af: die van economische belangen en investeringen. Het is een wereld waarin wapenfabrikanten en landbouwinvesteerders een dubbelrol lijken te spelen, waarbij de grenzen tussen verdediging en winstbejag vervagen.

In Oekraïne, waar de oorlog een verwoestende impact heeft gehad, zijn het niet alleen de wapenfabrikanten die profiteren van de investeringen. Recentelijk is gebleken dat sommige van deze fabrikanten dezelfde eigenaren hebben als de investeerders in de landbouw. Dit roept ethische vragen op over de motieven achter deze investeringen en of ze wel in het belang zijn van de Oekraïense bevolking.

De situatie in Israël vertoont parallellen. Investeringen lijken daar niet alleen gericht op materiële winst, maar ook op het beïnvloeden van publieke opinie en emoties. Media spelen een cruciale rol in het vormen van beeldvorming en kunnen bijdragen aan een verdeelde samenleving, waarin mensen tegenover elkaar komen te staan op basis van vooroordelen en misinformatie.

Professor Cees Hamelink heeft gewezen op de gevaren van dergelijke media-invloeden. Hij benadrukt dat verhalen in de media vaak worden herhaald zonder concreet bewijs, wat leidt tot een vertekend beeld van de werkelijkheid. Dit kan resulteren in een samenleving waarin mensen in ‘hokjes’ worden geplaatst en waarin de menselijkheid achter het hokje verloren gaat.

Jay Francis, een stem die pleit voor het vinden van de menselijkheid achter deze hokjes, benadrukt het belang van het zien van individuen voorbij de labels die hen worden opgelegd. Het is een oproep tot empathie en begrip in een wereld die steeds meer gepolariseerd raakt door economische belangen en media-invloeden.

Het is duidelijk dat investeringen in conflictgebieden niet alleen economische gevolgen hebben, maar ook diep ingrijpen in het sociale weefsel van een land. Het is daarom van cruciaal belang dat er transparantie komt over wie deze investeerders zijn en wat hun werkelijke intenties zijn. Alleen dan kan er een begin worden gemaakt met het herstellen van vertrouwen en het bouwen aan een vreedzame toekomst…

00:05:00
Interested? Want to learn more about the community?
What else you may like…
Videos
Posts
Kan je het nog volgen?

Wie er ook wint, de slachting kan verder. Nasty

00:06:19
Blamage voor Amerika

Die man heeft een massamoord op zijn naam en hij krijgt een daverend applaus in het federale parlement…

00:04:49
Phoenix City Retalitators

Hier vierde de band haar 10-jarig bestaan met Ian voor op…

00:04:40
We verloren

Nu pas is de stress verwerkt…

Kijk nou, wat gaaf

Nog geen jaar online en dit is wat ze kunnen…

Het had dubbel feest kunnen zijn

Een feest- en herdenkingsdag die ontaarde tot een politiek gemeen door kinderachtigheid van stumperige politici...

See More
Available on mobile and TV devices
google store google store app store app store
google store google store app tv store app tv store amazon store amazon store roku store roku store
Powered by Locals