actuele Soemo
Music • News • Television
Nieuwskijkers die zien en soms niet begrijpen, of wel...
Interested? Want to learn more about the community?
De Dubbele Rol van Investeringen in Conflictgebieden

In de schaduw van conflicten en oorlogen, zoals die in Oekraïne en Israël, speelt zich een minder zichtbare strijd af: die van economische belangen en investeringen. Het is een wereld waarin wapenfabrikanten en landbouwinvesteerders een dubbelrol lijken te spelen, waarbij de grenzen tussen verdediging en winstbejag vervagen.

In Oekraïne, waar de oorlog een verwoestende impact heeft gehad, zijn het niet alleen de wapenfabrikanten die profiteren van de investeringen. Recentelijk is gebleken dat sommige van deze fabrikanten dezelfde eigenaren hebben als de investeerders in de landbouw. Dit roept ethische vragen op over de motieven achter deze investeringen en of ze wel in het belang zijn van de Oekraïense bevolking.

De situatie in Israël vertoont parallellen. Investeringen lijken daar niet alleen gericht op materiële winst, maar ook op het beïnvloeden van publieke opinie en emoties. Media spelen een cruciale rol in het vormen van beeldvorming en kunnen bijdragen aan een verdeelde samenleving, waarin mensen tegenover elkaar komen te staan op basis van vooroordelen en misinformatie.

Professor Cees Hamelink heeft gewezen op de gevaren van dergelijke media-invloeden. Hij benadrukt dat verhalen in de media vaak worden herhaald zonder concreet bewijs, wat leidt tot een vertekend beeld van de werkelijkheid. Dit kan resulteren in een samenleving waarin mensen in ‘hokjes’ worden geplaatst en waarin de menselijkheid achter het hokje verloren gaat.

Jay Francis, een stem die pleit voor het vinden van de menselijkheid achter deze hokjes, benadrukt het belang van het zien van individuen voorbij de labels die hen worden opgelegd. Het is een oproep tot empathie en begrip in een wereld die steeds meer gepolariseerd raakt door economische belangen en media-invloeden.

Het is duidelijk dat investeringen in conflictgebieden niet alleen economische gevolgen hebben, maar ook diep ingrijpen in het sociale weefsel van een land. Het is daarom van cruciaal belang dat er transparantie komt over wie deze investeerders zijn en wat hun werkelijke intenties zijn. Alleen dan kan er een begin worden gemaakt met het herstellen van vertrouwen en het bouwen aan een vreedzame toekomst…

00:05:00
Interested? Want to learn more about the community?
What else you may like…
Videos
Posts
Stichting De Veerkrachtige Gemeenschap opent nieuwe locatie “Ziel” in Rotterdam West

Rotterdam, Nederland – Gisteren werd de gloednieuwe locatie “Ziel” van Stichting De Veerkrachtige Gemeenschapfeestelijk geopend in de Jan Kobellstraat 62A. De sfeer was warm, familiaal en doordrenkt van positieve energie. Bezoekers voelden zich meteen welkom en veilig in deze inspirerende omgeving.

Wat is Stichting De Veerkrachtige Gemeenschap?

Stichting De Veerkrachtige Gemeenschap is een organisatie die zich inzet voor sociaal welzijn en het doorbreken van gewelddadige opvoedingspatronen. Ze organiseren sociale projecten voor ouders en bewoners die openstaan voor verandering en veerkracht willen bevorderen. De stichting heeft haar hoofdkantoor aan de Rosener Manzstraat 57 in Rotterdam.

00:06:29
Dojo Hoshi Niwa

Een lange weg begint met de eerste stap, en die eerste stap is het gunnen van de ander. Aan iets bouwen dat je kunt nalaten voor de volgende generaties… Blijf op de hoogte.

00:03:46
Naar Den Haag voor een stukje vleesworst

Islamitische Slagerij S. Kallan in Den Haag heeft een rijke geschiedenis die meer dan 42 jaar geleden begon. Deze authentieke slagerij opende haar deuren en verwelkomde klanten met de verkoop van overheerlijke Surinaamse vleesworst. Sindsdien heeft Slagerij S. Kallan haar assortiment flink uitgebreid, met nu wel meer dan 30 soorten worsten.

Deze halal-slagerij staat bekend om haar ambachtelijke aanpak. Alle producten worden volgens origineel receptuur gemaakt, zonder gebruik van conserveringsmiddelen. Naast de beroemde vleesworst biedt S. Kallan ook andere smakelijke vleesproducten aan, zoals frikandellen, hamburgers, en gehaktballen.

Om het gemak voor klanten te vergroten, heeft de dochter van S. Kallan het initiatief genomen om specifieke producten online aan te bieden via CLICK & COLLECT. Hierdoor kunnen klanten eenvoudig hun bestelling plaatsen en betalen op de website. Vervolgens wordt de bestelling klaargelegd op de ophaallocatie aan de Teijlerstraat 2 in Den Haag. Voor wie bekend is ...

00:05:33
Kijk nou, wat gaaf

Nog geen jaar online en dit is wat ze kunnen…

Het had dubbel feest kunnen zijn

Een feest- en herdenkingsdag die ontaarde tot een politiek gemeen door kinderachtigheid van stumperige politici...

Feyenoord

Waar je voor leeft

post photo preview
See More
Available on mobile and TV devices
google store google store app store app store
google store google store app tv store app tv store amazon store amazon store roku store roku store
Powered by Locals